vrijdag 8 mei 2015

Italiaans geroosterde aubergines en courgettes


Iedereen die in Italië in een restaurant gegeten heeft, kent de insalata di verdure miste wel als antipasto of als contorno.
Op dit blog staan de gegrilde aubergines met peterselie-knoflookoliegegrilde aubergines met feta, munt en rode peper en de gegrilde en gemarineerde courgettes .
In plaats van op de grillplaat kun je de groentes ook goed in de oven roosteren.

  
Ingrediënten:
1 paprika
bosuitjes in de lengte doormidden gesneden
1 courgette in plakken
1 kleine aubergine in pakken
8 kleine tomaatjes door de helft gesnden
1 bosje basilicum
olijfolie extra-vergine
knoflook naar wens
zout en peperBereiding:
De courgette en de aubergine heb ik op de dikste stand van de mandoline gesneden.
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  1. Leg er de plakken aubergine en courgette op en gril ze 10 minuten, draai de plakken om en gril ze nog eens 10 minuten. Waarschijnlijk is er groente voldoende voor de twee ovenplaten.
  2. Leg de plakken aubergine en courgette op een grote ovale schaal. Besprenkel de groente met een dressing van lekkere olijfolie, peper en zout. Naar smaak kun je er  nog fijngehakte knoflook aan toevoegen, of wat balsamico-azijn.
  3. Leg vervolgens  de paprika, doormidden gesneden en schoongemaakt met de bolle kant naar boven op de ovenplaat, samen met de doormidden gesneden tomaten en de lente-uien.
  4. Haal na 10 minuten de lente-ui en de tomaten uit de oven.
  5. Na nog eens 10 minuten zal de paprika zwart geblakerd zijn en kan na een beetje handzaam afgekoeld te zijn ontveld worden. Snij de paprika in reepjes.
  6. Drapeer de de reepjes paprika over de groente en bestrooi de groenten met basilicum. Laat een uurtje rusten en serveer op kamertemperatuur. De groenten kunnen 24 uur in de koelkast bewaard worden.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten