donderdag 3 maart 2016

Chinese vlindergarnalen





Ingrediënten:
600 gr rauwe grote garnalen (maat 13/15 met staart)
3 eidooiers
maizena
zout en peper
4 dl olie
voor erbij: zoete chilisaus

Bereiding:


  1. Pel de garnalen, maar laat de staart eraan. Snijd de rug in en verwijder het zwarte darmkanaal. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Snijd de rug iets verder in, maar niet helemaal door en druk ze met de vingers een beetje plat.
  2. Klop de eidooiers samen met 11/2 tl maizena, 1/2 tl zout en een mespunt peper met een vork los. Haal de garnalen door het mengsel.
  3. Verhit op hoog vuur de 4 dl olie in de wok. Frituur de garnalen in porties in 2 tot 3 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Serveer met een schaaltje zoete chilisaus.


Recept uit  Het Chinese Kookboek deel 1.

Geen opmerkingen: