maandag 21 maart 2016

Polenta met borlottibonen - ovenschotel van Two Greedy Italians


Polenta met borlottibonen

Polenta met borlottibonen

Dit recept van de two greedy Italians Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo lijkt op het eerste gezicht een beetje mwah maar het is echt lekker, vooral door de smeuïge onderlaag van polenta met gesmolten kaas.

Ingrediënten voor 6 personen:
200 gr gedroogde borlottibonen
5 el extravergine olijfolie + extra
1 kleine ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
1 flinke wortel, fijngesneden
80 gr pancetta, grof gehakt
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
100 gr snelkookpolenta
handvol peterselie, fijngehakt
80 gr fontinakaas, in blokjes,
Zout

Bereiding:
  1. Gedroogde bonen een nacht in voldoende koud water laten weken en dan in ongeveer 40 minuten gaar koken.  Afgieten. Wegzetten.
  2. Neem een gietijzeren pan en verhit wat olie. Bak de pancetta krokant. Smoor daarin de ui, bleekselderij, prei en wortel. Doe de uitgelekte bonen erbij en de gehalveerde tomaatjes. Goed mengen. Draai het vuur uit.
  3. Verhit de oven op 200 C. 
  4. Ondertussen maakt u polenta volgens de gebruiksaanwijzing. Stevig roeren zodat er geen klonten inkomen. Van het vuur nemen. Breng op smaak met wat zout.
  5. Meng de polenta met twee derde van het bonenmengsel en roer ook de kaas en de peterselie erdoor. Schep over in een ingevette aardewerken ovenschaal.
  6. Verdeel de rest van het bonenmengsel eroverheen. (ik deed er nog wat extra kaas over). Sprenkel nog een beetje olie erover en bak gedurende een kwartier tot het bovenop wat begint te bruinen.


Recept Polenta e Fagioli Borlotti al Forno uit:


Geen opmerkingen: