zaterdag 23 april 2016

Gebakken ei met 'nduja en caciocavallo uit Calabrië



In Calabrië maakte ik van een restje 'nduja dat nog over was van de bonen met Tropea uien een omelet, een soort eggs in purgatory. En het was goed.

Ingrediënten:
'nduja
olijfolie
1 ei p.p.
kaas (caciovallo of een andere kaas die smelt)
Stevig boerenbrood

Bereiding:

  1. Verwarm in een koekenpan een flinke kluit 'nduja en laat smelten, eventueel in een beetje olijfolie.
  2. Breek er de eieren over. Maak de dooier stuk.
  3. Zodra het wit een beetje gestold is leg je er dun gesneden plakjes kaas over (hier caciovallo) en dek de pan af met een deksel.Wacht tot de kaas gesmolten is.
  4. Gril een snee stevig boerenbrood.
  5. Beleg het brood met het ei in 'ndujasaus.




En we aten een insalate con arance e cipolla met heerlijke sappige sinaasappels uit de omgeving - zo lekker heb je ze nog nooit geproefd en natuurlijk uien uit Tropea.



Ingrediënten:
sinaasappel, van schil en wit ontdaan, in plakken gesneden
uien in flinterdunne plakken
olijfolie
zwarte olijven
zout
witte peper


En wat dacht je van een passeggiata in het centrum van Pizzo  met een terrasje en een 
heerlijk Tartufo ijs met een kern van vloeibare chocolade?






Geen opmerkingen: