donderdag 28 april 2016

Steak tartaarburger met tallegio


Ingrediënten voor 2 st:
300 gr biefstuk met de hand gehakt
1 el kappers, uitgelekt en gehakt
2 sjalotten, fijngehakt
2 el platte peterselie, fijn gehakt
1 el extravergine olijfolie
2 augurkjes (cornichons). fijn gehakt
3 scheutjes tabasco
1/2 tl zout
2 tl vers gemalen peper
2 eigelen
2 plakken taleggiokaas
olijfolie om in te smeren

Daarbij: olijf-ciabatta broodjes en gemengde sla.

Bereiding:

  • Doe het vlees in een schaal met alle andere ingrediënten behalve de kaas en de olijfolie en meng goed.
  • Vorm twee burgers. Smeer in met olijfolie.
  • Stop een plak kaas in elke burger. 
  • Verhit de grillplaat op hoog vuur en gril de burgers 3-4 minuten aan elke kant.
  • Serveer in de ciabattabroodjes met wat sla.


Recept James Martin uit BBC Saturday Kitchen best bites.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten