vrijdag 1 april 2016

Komkommer, radijs en rode uisalade met honingdressing



Ingrediënten voor 6 personen als een bijgerecht:
200 gr radijs, heel dun gesneden
1 komkommer
2 kleine rode uien. door de helft gesneden en vervolgens in dunne plakjes
70 geroosterde pijnboompitten

Voor de dressing:
1 el vloeibare honing
1,5 tl oranjebloesem water
sap van 1 citroen
4 el extravergine olijfolie
zeezout
gemalen zwarte peper
verse munt

Bereiding:

  1. Doe de radijs in een grote schaal. Snij de komkommer in de lengte door en verwijder het zaad. Snij elke komkommerhelft in dunne plakjes en voeg deze bij de radijs in de schaal.
  2. Maak in een aparte schaaltje de dressing. Roer de honing, oranjebloesemwater en citroensap door elkaar en voeg vervolgens olijfolie, zeezout en zwarte peper en op het laatst de gehakte munt erdoor. Giet de dressing over de salade, meng goed en strooi op het laatst de geroosterde pijnboompitten erover. (staan niet  op de foto). Serveer gelijk.


Was wel lekker. Recept van Sabrina Ghayour, gelezen in the Guardian.




Geen opmerkingen: