zondag 9 oktober 2016

Gele Paprika- en Maissalade met Kurkuma van OttolenghiIngrediënten:
3 rauwe maiskolven
2 gele paprika's
100 gr gele kerstomaatjes
2 stronkjes witlof, bladen losgemaakt, de grote door midden of 1 krop krulandijvie in stukjes gesneden.
2 koppen rucola
Zeezout

Voor de dressing:
1 jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, gehakt
10 cm kurkuma (geelwortel), geschild, klein gehakt of 3/4 tl gemalen kurkuma
2,5 cm gember, geschild, gehakt
1 teen knoflook, gekneusd
1 cup grof gehakte koriander
1/4 cup (60 ml) olijfolie
1/2 tl fijngeraspte limoenschil
3 el vers limoensap
Zeezout

Er staan verschillende salades met verse rauwe mais op dit blog en allemaal lekker. Deze is met gegrilde mais, waar door ze extra zoet wordt.Bereiding van de dressing:
  1. Draai de jalapeño, kurkuma, gember, knoflook, koriander, olie, limoenrasp en limoensap in een keukenmachine glad met wat spikkels koriander. Doe over in een kom en maak af op zout.

Bereiding van de salade:
  1. Verhit de grillpan op hoog vuur.  Gril de maiskolf, draai hem af en toe tot hij geblakerd en zacht is, ongeveer 6-8 minuten. Laat afkoelen; snij de korrels van de kolf en doe ze in een grote schaal. ( Of snij de korrels van de kolf en gril ze 8-10 minuten in een droge gietijzeren pan op middelhoog vuur.)
  2. Doe de ovengrill aan en rooster de paprika's 12-18 minuten tot ze gedeeltelijk zwart zijn, keer ze af en toe om. Laat ze afkoelen, snij ze repen van 1,5 cm, laat het zwart aan de paprika's zitten. Doe de repen in de schaal met de mais.
  3. Gril ook de tomaatjes in ongeveer 5 minuten, draai ze een keer om tot er zwarte pikkels verschijnen en ze beginnen te barsten. Laat afkoelen.
  4. Voeg de tomaatjes, lof en rucola bij de mais en paprika in de kom. Sprenkel er de dressing over en schep om; proef op zout.
Was lekker en mooi om te zien.

.Geen opmerkingen:

Een reactie posten