maandag 3 oktober 2016

Spicy roergebakte fishcakes Eomuk-bokkeumJe blijft kijken naar de video's van Maang Chi. En hoe leuk ze Enges spreekt en  'crunchy crunchy' zegt. Deze viskoekjes zijn sweet, spicy, chewy en salty. Haar kinderen zijn er gek op, ze maakt ze 's morgens vroeg voor in het lunchpakket. Ik zie dit de Europese kinderen niet eten, of het moet in de minder spicy variant zijn zonder de hete peper pasta.

Links de fish cakes uit de diepvries en rechts het doosje Gochujang. Ze zijn ook lekker zijn op een sandwich pindakaas, zegt ze.
Ingrediënten:
200 gr fried fish cakes (diepvries, toko)
1 el spijsolie
2 à 3 el gochujang (Koreaanse gefermenteerde hete peperpasta in een doosje)
1 el rijst- of maisstroop, suiker of keukenstroop
2 tl sesamolie
1 tl sesamzaad
1/2 middelgrote ui, dun gesneden
stuk winterwortel, dun gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 groene peper, kleingesneden
1 bosui, klein gesneden.

Bereiding:

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 2 tl spijsolie en de plakjes fishcakes toe. Roer een paar minuten met een houten lepel tot ze lichtbruin zijn.
  2. Voeg de ui, wortel, knoflook en groene chilipeper toe en blijf een paar minuten roeren tot de ui doorzichtig is.
  3. Draai het vuur laag. Schuif de fishcakes en groenten naar de kant zodat je een lege plek hebt in het midden van de pan.
  4. Doe 1 tl olie, de hete peperpasta en de stroop in het midden van de pan en roer een een paar seconden door. Roer er dan de fishcakes en de groenten pan door.
  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de lente-ui en sesamolie toe en strooi wat sesamzaad over het geheel.
  6. Serveer met rijst.


Ik vond het minder dan de de andere Maang Chi recepten die ik maakte. Misschien is het even wennen aan de structuur van de fishcakes. In ieder geval weet ik nu wat ik met die vreemde pakjes uit de Chinese winkel moet doen.

Klik hier voor de video.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten