dinsdag 18 oktober 2016

Knoflook kippendijen met citroen-ansjovissaus





Je kunt ook kipfilets voor dit recept gebruiken, maar kippendijen hebben minder kans om droog te worden; reken voor kipfilets 3 minuten minder bereidingstijd. De ansjovisfilets zijn een must en echt ansjovishaters zullen het niet merken en alleen maar heel lekker vinden. Een soortgelijk lekker en makkelijk recept maar dan met zalm staat hier: zalm met ansjovis-knoflookboter.


Ingrediënten:
4 st kippendijvlees zonder vel
1 tl zeezout
versgemalen peper
6 tenen knoflook, geplet en gepeld
60 ml extra vergine olijfolie
5 ansjovisfilets
2 el uitgelekte kappers, drooggedept
1 grote mespunt chilivlokken
1 citroen, door de helft
gehakte peterselie ter garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr. Bestrooi de kip met zout en peper en zet opzij terwijl je de ansjovis-knoflookolie maakt. Snij een van de knoflooktenen fijn en zet apart. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote ovenvaste koekenpan. Wanneer de olie heet is voeg je de 5 geplette knoflooktenen, de ansjovis, kappers en chilivlokken toe. Breng aan de kook, roer met een houten lepel de ansjovis stuk en bak tot de knoflook een bruin randje heeft en de ansjovis opgelost is, dit duurt 3 tot 5 minuten.
  2. Voeg het kippendijvlees toe en bak ze tot ze aan een kant mooi bruin zijn, in ongeveer 5 tot 7 minuten. Draai de dijen om. plaats de pan in de oven en braad in nog 5 tot 10 minuten gaar.
  3. Als de kip gaar leg leg je ze op een bord (pas op want de steel van de  pan is heet). Zet de pan terug op het vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe met het sap van een halve citroen. Bak ongeveer 30 seconden en schraap de aangebakte stukjes van de bodem los. Doe de kip terug in de pan en verwarm de kip 15 tot 30 seconden in de saus,
  4. Schep alles op een serveerschaal. pers de andere citroenhelft over de kip uit en garneer met gehakte peterselie.
Was lekker en niet veel werk.

Recept Melissa Clark




Geen opmerkingen: