vrijdag 7 oktober 2016

Lekker vieze maaltijdsalade
Radio Mangiare van de VPRO is 'een radioprogramma om je vingers bij af te likken. Petra Possen praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken over hun vak.
Een vaste rubriek is 'Lekker Vies', waar je je guilty pleasures kunt insturen. Macaroni pindakaas, Stroopvet en Broodje Bagger kwamen langs. In de studio worden de inzendingen gemaakt, geproefd en beoordeeld. Deze Lekker Vies Salade met Zwaar Verteerbare Ingrediënten was een inzending van Monique van den Kerkhof van bistrot Madame van Dam uit Heerlen:

'Op maandag wens ik niet te koken. Dat doe ik de andere dagen van de week al: ik heb een klein restaurant. Lekker koken doe ik dus al vaak genoeg.
Lekker èten wil ik wel, maar met zo weinig mogelijk moeite en geen aandacht voor de presentatie. En een vitamientje is ook niet weg.
Mijn oplossing: Salade met zwaar verteerbare ingrediënten.'

Ingrediënten:
Witte bonen uit blik
Sardines of tonijn uit blik
Geroosterde paprika's in het zuur uit pot
Turkse yoghurt met 10% vet
Mayonaise (Belgische of Hellman's)
Hela (!) curry
Kappertjes, olijven en kaas (dat laatste stukje)
Een zakje gemengde sla (met ijsbergsla, witte kool en snippers wortel)

Bereiding:

 1. Maak een forse hoeveelheid dressing (dan bent U daar even vanaf) van yoghurt, mayonaise, curry en het vocht van de paprika's. De verhouding van de ingrediënten is afhankelijk van Uw smaak. Zorg wel dat het een 'hangende'(dik-vloeibare) substantie is. Zodat het de andere ingrediënten goed bedekt.
 2. Meng dan alle ingrediënten in een kom (pluk de sardines of tonijn in stukjes en scheur de paprika's).
 3. Er kan nog wat ui bij tomaat of komkommer maar dan wordt het al een luxere versie.
 4. Schep de dressing erdoor en gebruik de pepermolen ruim.
 5. Een lepel, een stuk brood en een glas wijn:  weekend. Als je 's avonds weg moet.


En lekker vies dat het was: Smullen. Dat ga ik vaker maken.3 opmerkingen:

 1. Hela Curry ?? Heb je dat gekocht ? Dat is toch vanuit die knijpflessen van de patattent ? Schaam je ! Nu zit je dus met zo'n fles. Als ik in Nederland kom wil ik dat wel eens bij je proeven. Lekker vies dus !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker. Het is zeg maar Heinz met o.a. steranijs, kaneel, gember, nootmuskaat. Moet je echt importeren naar Frankrijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Help me eraan denken als ik in Nederland ben. Of kan ik misschien wat van je overnemen ? Volgens mij gebruik je de rest nooit meer.

   Verwijderen