donderdag 25 mei 2017

AuberginetostiCarola de Kanter ontwikkelt al jaren vernieuwende vegetarische recepten.  In haar kas en tuin kweekt zij allerlei groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen en gebruikt ze voor haar kookatelier. Carola was jaren vaste kok van Koffietijd, kookte o.a. voor AVRO´s Service Salon. Toen al was ze vegetariër maar dat liet ze niet blijken en opgewekt kookte ze daar de niet vegetarische maaltijden. Het recept voor de simpele vegetarische auberginetosti komt uit haar nieuwe kookboek Leafs.


Ingrediënten voor 8 tosti's
16 plakken aubergine van 1 cm dikte
zout en peper
olie, om te bakken
250 g kaas naar keuze, bijvoorbeeld belegen boerenkaas, blauwschimmelkaas of harde geitenkaas
4 el gehakte verse kruiden, zoals bieslook, peterselie of basilicum
Voor erbij
2 kleine handen vol waterkers, veldsla of rucola

Bereidingswijze

  1. Kruid de aubergineplakken met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en bak de plakken aan beide kanten lichtbruin. Bedek de helft met kaas naar keuze en wat kruiden en leg de andere helften erop.
  2. Bak ze om en om tot de tosti’s goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Verdeel ze over de borden en leg er wat groene bladgroente op.


Tip van Carola:
'Gebruik je mooie ronde aubergines, leg dan een toef waterkers op de tosti’s en druppel er wat olijfolie of balsamicoazijn omheen en maal er wat zwarte peper op.
De tosti maak ik namelijk zelf erg veel. Heel simpel, licht en lekker. Gebruik voor de tosti bijvoorbeeld restjes kaas uit de koelkast en voeg er vervolgens verse kruiden aan toe. Door het grillen wordt de aubergine lekker knapperig.'

Ik begrijp hieruit dat ze ze eerst bakt en daarna tussen de contactgrill roostert. Echt licht vind ik het niet, wel lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten