maandag 29 mei 2017

Watermeloen-avocadosalade met garnalen


Culy schrijft: 'Gegaard, gegrild en gepekeld: what’s happening with watermeloen?
Het valt de Culy-redactie op dat we in restaurants steeds vaker watermeloen op ons bordje krijgen. En dan niet koud bij het dessert, maar bij het voor- of hoofdgerecht. Met tal van interessante bereidingswijzen die zijn losgelaten op dit sappige stukje fruit.'
Ik houd het hier vooralsnog bij een eenvoudige watermeloensalade die goed past bij de barbecue.

Buffetgerecht - barbecuegerecht voor 10 personen.

Ingrediënten:
2 kg pitloze watermeloen
3 stevige avocado's
30 garnalen (à ca. 20 gram, rauw, zonder kop en schaal)
4 limoenen
4 el olijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Voor de vinaigrette: was een limoen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil. Pers alle limoenen uit. Roer de limoenschil, het limoensap en de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de meloen in parten. Snijd het vruchtvlees van de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de meloen en de avocado met de vinaigrette en zet ca. 1 uur in de koelkast. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Dep de garnalen eventueel droog. Gril de garnalen in porties 1-2 minuten per zijde op een met olie ingevette grillschaal. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de garnalen met de salade.
Recept uit Koken & Genieten


En toch gaat er niets boven het  smullen van een groot part koude watermeloen puur natuur buiten in de zon op het terras of in de tuin..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten