zondag 14 mei 2017

Spinazie, tomaten en boontjes uit de oven


Het recept voor 2 personen



Ingrediënten voor 4 pers.:
300 gr spinazie
200 gr borlottibonen uit blik
300 gr kerstomaatjes
100 gr kleine uitjes, zoals borettane *
1 el gedroogde oregano
1 teen knoflook
 extravergine olijfolie
zout en peper
Eventueel 100 gr kaas die smelt, zoals Taleggio

Bereiding:

  1. Pel de uitjes of doe het zo: blancheer de uitjes 30 seconden in kokend water, giet ze af en leg ze in een bakje met ijswater. Giet ze weer af en snijd de wortelaanzet af en pel de uitjes.
  2. Pel de knoflook en snij in reepjes.
  3. Verwarm 2 el olijfolie in een pan, doe er de fijngesneden knoflook bij, laat kleuren en doe er de gepelde uitjes bij met de spinazie, strooi er zout, peper en gedroogde oregano over en laat op laag vuur een minuut of 10 stoven. Meng er op het laatst de uitgelekte bonen doorheen, zodat de smaken zich goed vermengen en draai het vuur uit.
  4. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Vet een ovenschaal/bakblik in (of zet de koekenpan in de oven, als dat kan), leg er de spinazie, de boontjes en de uitjes in en verdeel er de tomaatjes met de snijkant naar boven over. Verdeel er eventueel de Taleggiokaas in vlokjes overheen. Besprenkel het geheel met olijfolie en plaats de schotel onder de ovengrill gedurende een minuut of 10. Serveer gelijk.
* In het recept wordt gesproken van lampascione, de bloembolletjes van het blauwe druifje, die men in Italië in het wild vindt en in Puglia gekweekt worden. Piepkleine uitjes vond ik bij de Turkse winkel.

Was lekker, ook zonder worstje.

Recept Teglia di spinaci, pomodori, faglioli uit Donna Moderna




Geen opmerkingen: