vrijdag 12 mei 2017

Raapstelenfrittata met tuinbonen en mozzarella





Ingrediënten:
250 g diepvries tuinbonen
12 eieren
50 ml slagroom
3 bosuien, fijngesneden
2 bossen raapstelen, wortels verwijderd
400 g Hollandse witte uit Abcoude of buffelmozzarella, in blokjes van 1 x 1 cm
extra vierge olijfolie

De frittata voor ze de oven ingaat


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.

  1. Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout.
  2. Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de raapstelen over een ingevette ovenschaal (of leg er bakpapier in) en verdeel de tuinbonen erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.


Recept: Delicious Yolanda van der Jagt

De frittata is gemaakt in een quichevorm van 25 cm met ongeveer 3/4 van de ingrediënten.




Geen opmerkingen: