dinsdag 23 mei 2017

Varkensfiletlapjes met salsa verde van verse knoflook, peterselie en munt



Ingrediënten voor 4 personen:
8 varkensfiletlapjes à la minute
4 el gehakte peterselie
2 el gehakte munt
2 el fijngehakte (knoflook)bieslook 
2 el fijngehakte verse knoflook
1 el citroensap
1 tl zout
1/2 tl chilivlokken
125 ml plus een eetlepel olijfolie
zwarte peper

Bereiding:

  1. Meng (kan in keukenmachientje) de kruiden, knoflook, citroensap, 1 tl zout en de chilivlokken. Roer er 125 ml olijfolie door,
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de koekenpan op hoog vuur. Doe de eetlepel olie in de pan en draai het vuur tot middelhoog. Leg de varkenslapjes in de pan en bak ze 2 minuten, zonder ze te bewegen. Draai ze om en bak de ander kant 2 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze 5 minuten rusten alvorens ze op te dienen met de salsa verde.


Was simpel en lekker. De munt en de citroen maken het frisser dan de gewone salsa verde. Gegeten met sperzieboontjes, spekjes en salie. Dat recept staat hier.

Recept Melissa Clark New York Times



Geen opmerkingen:

Een reactie posten