maandag 4 september 2017

Puntpaprika's gevuld met Kip en Couscous




Ingrediënten: 
2 rode puntpaprika's
150 gr couscous
250 ml groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
250 gr. kip, kleingesneden
10 zongedroogde tomaten
1 theelepel kaneel
peper en zout. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  2. Verwarm de bouillon en giet deze warm bij de couscous en laat deze dan 5 minuten wellen. 
  3. Snij de ui in kleine stukjes, verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de klein gesneden kip toe en bak deze bruin. 
  4. Doe de ui, de kip, de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en de kaneel bij de couscous en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Halveer de puntpaprika's, haal de zaadlijsten eruit en vul ze met het couscousmengsel (dat gaat goed met vochtige handen). Zet de paprika's dan nog zo'n 20 minuten in de oven.
Recept van Sweetpoint puntpaprika's

Ik gebruikte kant en klare gekruide couscous (uit Frankrijk).

Er bleef nog ongemengde couscous over. Daarvan maakte ik de warme broodjes met couscous van Peter Lute uit zijn nieuwe kookboek. 

Geen opmerkingen: