donderdag 7 september 2017

Avocado en Palmhartensalade met gele Kerstomaatjes





Deze Braziliaans aandoende salade met romige avocado en mayonaise lijkt heel machtig, maar door de limoen en de palmharten met de tomaatjes is ze toch lekker fris.

Ingrediënten voor 4 personen:
125 gr gele kerstomaatjes
1/2 zoete ui in dunne reepjes gesneden
2 blikken palmharten van 400 gr, uitgelekt en in stukjes van 1 cm gesneden
1 Hass avocado, in blokjes gesneden
peterselie, grof gehakt
Dressing:
1 tl fijngeraspte limoenrasp
2 el vers geperst limoensap
2 el mayonaise
2 el olie naar keuze
zout en peper

Bereiding:

  1. Meng in een kom de gehalveerde kerstomaatjes met de reepjes ui, de palmharten, avocado en gehakte peterselie.
  2. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing.
  3. Giet de dressing over de salade, meng voorzichtig en serveer gelijk.
Recept Grace Parisi voor Food&Wine




Geen opmerkingen:

Een reactie posten