zaterdag 16 september 2017

Kabeljauw met mosterd-roomsaus



Een klassiek recept en altijd weer lekker.

Ingrediënten voor 2 pers.:
2 stukjes kabeljauwrug, liefst met huid
1/2 eetlepel grove mosterd
boter
1 el olijfolie
halve dl  slagroom
sjalotje
kwart dl  witte wijn
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C.

  1. Verhit  een eetlepel olie in een pan en bak de kabeljauw 2 à 3 min. op de huidzijde, haal de kabeljauw vervolgens uit de pan en leg ze op een bakblik. Leg ze ongeveer 8 minuten in de oven.. Houd ze warm.
  2. Ondertussen hak je de sjalot. Verwarm de boter en de rest van de olijfolie in een pannetje en bak de sjalot glazig. Voeg de wijn toe en laat inkoken. Voeg de slagroom en de mosterd toe, meng en laat 5 min. sudderen.
  3. Leg een stuk vis op elk (voorverwarmd) bord, giet er de saus over en serveer.
  4. Voor extra luxe accent kun je er nog een dun plakje Parma- of Serrarnoham over draperen.


Cuisine actuelle





Geen opmerkingen: