zondag 19 november 2017

Cong Bao Rou Si
Een handig receptje voor doordeweeks, ook goed te doen als je voor jou alleen iets snels wilt maken. Niet vleeseters zouden in plaats van een hamlapje een spelt-seitan tamari steak kunnen nemen.


Hoofdgerecht voor 2, bijgerecht of gang voor 4 personen
300 gr hamlap, in zeer dunne plakjes van ca. 5 lengte gesneden
1 dikke fikse prei
2 eetl arachideolie
Marinade:
1 theel sesamolie
1 theel donkere sojasaus
 ½ theel maïzena
¼ theel suiker
de helft van 2 tenen knoflook, geperst


Bereiding:

  1. Van de prei verwijdert u (uiteraard) kont en de lelijke bovenste donkergroene bladeren. En de buitenste schil. Was ‘m. Snijd schuin in ca. ½ cm dikke ringen.
  2. De plakjes varkensvlees mengt u met de sesamolie, suiker, de helft van de knoflook en maïzena, in een kom. En laat het minstens een kwartier rusten.
  3. Verhit de wok. Doe er een eetlepel arachideolie in (arachideolie mag heel heet worden) en verhit het tot het begint te dampen. Doe de prei er in en roerbak gedurende een minuut of wat. Zorg dat de prei niet bruin wordt. Breng de prei over op een bord.
  4. Als de varkensreepjes lang genoeg hebben gewacht, gaan we verder. Verhit de andere lepel arachideolie in de wok en leeg de kom met het vlees in de wok. Roerbak een paar minuten tot de reepjes beginnen te bruinen. Doe dan de prei en de rest van de knoflook erbij. Roerbak nog heel even (max. een minuut) en serveer. Met rijst, bijvoorbeeld.
Gelezen in Saveur en MergenMetz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten