zaterdag 18 mei 2019

Braziliaans Broodje Mortadella



Sanduiche met 150 gram mortadella


Sanduiche met 100 gram mortadella

Een lekker vies pistoletje, je moet het eerst proeven om er over te kunnen oordelen. Prima anti-kater broodje, lijkt me.

Het broodje Mortadella met Mozzarella komt niet uit Italië maar uit Brazilië. De "sanduiche  de mortadela" is uitgevonden op-  en is nu de specialiteit van de overdekte markt in Saõ Paulo.

Het bestaat uit een 
pistoletje,
mortadella, 100 à 300 gram per broodje
mozzarella of cheddar
mosterd.

Bereiding:

  1. Neem per broodje 100 à 300 gram mortadella.
  2. Leg de helft van de plakjes op elkaar en bak het stapeltje in een koekenpan tot de mortadella bruine randjes krijgt, draai het stapeltje om en bak ook de andere kant. Leg opzij.
  3. Bak het tweede stapeltje op dezelfde manier, maar leg er op het laatst plakjes mozzarella of een plak cheddar op. Dek af met een deksel of andere koekenpan  en laat de kaas smelten.
  4. Leg dit stapeltje, kaas naar beneden, op het vorige stapeltje.
  5. Snijd het broodje door midden en leg de snijkanten in de koekenpan, zodat het uitgelopen vet van de mortadella in het broodje dringt. Bestrijk het broodje met mosterd en leg er de stapel mortadella/cheddar op.
  6. Snijd het broodje diagonaal doormidden.
Foto's van de originele broodjes van de Hocca Bar op de markt in Saõ Paulo::