donderdag 30 mei 2019

Californische Garnalensalade Shrimp Louie



Wat de Salade Niçoise is voor Frankrijk, is de Shrimp Louie voor Californië. De garnalen kun je vervangen door krab: de Crab Louie. De originele Shrimp Louie is met een dressing gemaakt van mayonaise, ketchup, chilisaus, worcestersaus en ui.
Dit is een lichtere update van Alison Roman, de New Shrimp Louie.



Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram sperziebonen
700 gram ongepelde grote garnalen
4 grote eieren
1 kleine sjalot, fijngesneden
2 el verse dragon blaadjes, fin gehakt
3 el citroensap
zwarte peper
1/2 romaine sla of 3 mini romaine sla, in grote stukken
radijzen, dun gesneden
1 avocado, dun gesneden
olijfolie
voor erbij:
aioli of mayonaise

Bereiding:

  1. Kook de boontjes 2 minuten of meer in kokend water met zout. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen, bijvoorbeeld uitgespreid op een bakblik.
  2. In hetzelfde kokende water doe je de garnalen en kook ze roze in 2 à 4 minuten, afhankelijk van de grootte. Schep ze uit het water, laat ze afkoelen en pel ze. Leg ze bijv. naast de sperziebonen op het bakblik.
  3. Breng hetzelfde water weer aan de kook en kook er de eieren in, 6 - 7 minuten, Haal ze uit het water en pel ze onder koud stromend water.
  4. Meng sjalot, dragon en citroensap,zout en peper in een schaaltje.
  5. Schik de sla op een grote schaal en verdeel hierover de radijs, avocado, sperziebonen en garnalen. Lepel er het sjalotmengsel over en besprenkel met olijfolie. Leg de doorgesneden eieren in de salade. Serveer met een een schaaltje aioli of mayonaise.







Geen opmerkingen: