vrijdag 25 november 2011

Boerenkoolsoep

Ingrediënten:
1 zak gesneden boerenkool
2 teentjes knoflook, gepeld
1 stukje bakchorizo
1 eetlepel olijfolie
1 liter bouillon van potje (Struik basisbouillon)
peper en zout
olijfolie (extra vierge)

Bereiding:
  1. Snijd de knoflook overlangs in dunne plakjes en de chorizo in plakjes.
  2. Verwarm de eetlepel olijfolie in een soeppan en laat daarin de knoflook op laag vuur blond kleuren. Voeg de chorizo toe en bak de plakjes uit.
  3. Haal de chorizo uit de pan en gooi eventueel overtollig vet weg.
  4. Voeg de kool toe en roer door de geurige olie.
  5. Voeg de bouillon met het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten 20-25 minuten in gesloten pan op laag vuur koken.
  6. Pureer de groenten samen met het kookvocht met de staafmixer of in een keukenmachine.
  7. Voeg de uitgebakken chorizo toe,  proef op zout, maal er peper naar wens bij en warm de soep nog even goed door.
  8. Serveer deze soort Portugese caldo verde in voorverwarmde kom of diep bord en laat ieder aan tafel naar smaak extra vierge olijfolie door zijn soep roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen