vrijdag 25 november 2011

Zwaardvis alla Ghiotta


Zwaardvis in Ghiottasaus, een gerecht uit Messina, Sicilie, met kappertjes, olijven en tomaten.
Ingrediënten:
zwaardvis in plakken gesneden
groene of zwarte olijven
kappertjes
kerstomaatjes (of in de winter salsa di pomodoro)
1 kleine stengel bleekselderie
1 ui
olijfolie
zout en peper

Voorbereiding:
De olijven ontpitten en in plakjes snijden
Ui fijnhakken
Bleekselderij in stukjes snijden
Kappers afspoelen
Bereiding:
  1. Giet wat olijfolie in pan en bak de ui goudbruin. Voeg dan de bleekselderij toe.
  2. Na een paar minuten de kappers en de olijven toevoegen.
  3. Na enkele minuten de passata toevoegen, warm laten worden en de zwaarvis in de saus leggen.
  4. Vuur lager zetten en na 7 minuten de vis voorzichtig omkeren en ook de andere kant 7 minuten laten garen.
Bij gebruik van verse kerstomaatjes, deze pas op het laatst toevoegen.

Geen opmerkingen: