donderdag 3 november 2011

Witlofsoep met rivierkreeftjes


Ingrediënten:
500 gram witlof
garnalen of rivierkreeftjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 prei, in ringen
vadouvan
1 liter kippenbouillon
boter
1 eigeel
room
bieslook
  1. Snij het witlof grof, maar laat ietsje over voor de garnering.
  2. Fruit het gesnipperde sjalotje in boter. Doe het witlof en de prei erbij. Schep een paar minuten om.
  3. Voeg de vadouvan toe.
  4. Doe de kippenbouillon erbij.
  5. Dek af en laat een kwartiertje zacht koken.
  6. Mix de soep en breng ze op smaak met een vleugje citroensap, peper en zout.
  7. Maak een liaison met het eigeel en de room.
  8. Meng de liaison met een beetje van de soep en voeg het bij de rest in de pan. Laat nog even goed doorwarmen.
  9. Meng er de garnalen of rivierkreeftjes door, strooi er wat fijngesneden rauwe lof over en werk af met de bieslook 
Oorspronkelijk moet er een aardappeltje door, of ze met een blanke roux gebonden worden. Dan blijven de beestjes wel mooi bovenop drijven– bij mij gaan ze kopje onder.
Ik vond het een beetje vlak van smaak, maar de vadouvan heeft de soep gered.

 Bereiding:

Geen opmerkingen: