zaterdag 26 november 2011

Piquillos gevulde zoete pepers



Deze keer had Lidl in de Spaanse week Piquillos in het assortiment. Kleine geroosterde zoete paprikaatjes in water, en niet op azijn zoals de meeste paprika's en pepers in glas; ik had ze nog niet eerder in andere winkels aangetroffen.  Hier kan je lekkere tapas of pintxos van maken, op een sneetje stokbrood.
  1. Dep de pepers droog met keukenpapier. Vul ze met halloumi, mozzarella of geitenkaas. Bestrijk de pepers met een beetje olijfolie. Leg ze in een hete grillpan tot er zwarte strepen ontstaan en de kaas een beetje uitloopt.
  2. Vul de pepertjes met tonijn uit blik, aangemaakt met een uitje en wat mayonaise, citroen en peper.
  3. Leg op elke pepertje een ansjovisje uit blik en een doormidden gesneden knoflookteentje uit het potje piquillos.

Geen opmerkingen: