vrijdag 25 november 2011

Muffins koolhydraatarm

-
Droge ingrediënten:
250 g amandelmeel
2 1/2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel bicarbonaat van soda[zuiveringzout]
ca. 1/4 theel Stevia
1 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
rasp van 2 clementines 
Natte ingrediënten:
sap van 2 clementines
125 ml (soja)room
75 ml plantaardige olie
1 ei
Suggesties voor vullingen:
125 g gedroogde cranberries, blauwe bessen of rozijnen
Of met geschaafde chocola van een 70% cacao tablet
Of speculaaskruiden en geschaafde amandelen
Pijnboompitten
Voorbereiding:
Verwarm de oven tot 200 C
Zet een kom voor de droge bestanddelen en een maatbeker voor de natte bestanddelen klaar. Neem een 12-delig [siliconen]muffinvorm
1) Meng in de kom:
Het amandelmeel, bakpoeder, zuiveringszout, zoetstof, kaneel en nootmuskaat. Rasp de schil van de clementines erboven.
2) In de maatbeker:
Pers het sap van de clementines uit en giet bij de room tot het in totaal 200 ml is. Voeg de olie en ei erbij en klop licht.
3) Meng de natte bestanddelen bij de droge bestanddelen en voeg alles met een vork samen, zodat het een klonterig beslag is .
Vouw daar de overige ingrediënten doorheen en schep het beslag in de muffinvorm.
Bak in de oven gedurende 20 minuten.

Ik heb gelijk 4 van de 6 muffins die ik gemaakt had met chocola en pijnboompitten opgegeten.
Recept: een beetje van Nigella, een beetje van Springtime en een beetje van mij.
Aantal koolhydraten per muffin zonder extra vulling: 1

Geen opmerkingen: