woensdag 15 februari 2012

Frittata van courgette en oude kaas

Gebaseerd op een recept van
Yvette van Boven

Ingrediënten:
4 eetl. fijn geraspte Parmezaanse kaas
(50 ml lichte olijfolie-dit heb ik weggelaten)
2 eetl. sesam of maanzaad
1/2 sjalotje, fijngehakt
1 courgette, geraspt
3 eieren, losgeklopt
1,5 eetl. crème fraîche
25 gram paneermeel of geraspte Atkins crackers
1 eetl. basilicum, fijngehakt
snuf zout & peper uit de molen
150 gram geraspte oude kaas
boter om in te vetten en bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 165 graden.
  1. Vet een lage bakvorm in van ca. 20 x 12  cm in met boter en bekleed het met op maat geknipt bakpapier, vet dit ook in. Bestrooi de vorm nu met 1 1,5  eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. 
  2. Klop in een grote kom de (olijfolie), sjalot, knoflook, courgette, eieren, crème fraîche, paneermeel, basilicum, en de oude kaas toe. Breng de mix op smaak met peper en zout.
  3. Schep mengsel in de ingevette bakvorm. Strooi de Parmezaanse kaas en de maanzaadjes erover en zet het in de oven.
  4. Bak de taart ongeveer 30 minuten of tot het mooi lichtbruin en gaar is. Laat het dan zeker een kwartier koelen voordat je het in repen snijdt.
Het originele recept was bedoeld als oudejaarshapje


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen