Eindelijk tofu dat me gesmaakt heeft. Na het eerste kommetje heb ik meteen een tweede kommetje gemaakt. Sesamolie en koriander maken het lekker.
Ingrediënten:
400 gram silken tofu
1 verse rode chilipeper, met zaad en al in dunne ringetjes
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
een handje verse koriander, fijngesneden
3 eetlepels lichte (Japanse) sojasaus
2 theelepels geroosterde sesamolie
75 ml arachideolie
Bereiding:
- Laat het blok tofu uitlekken en snijd hem in dobbelstenen. Verdeel deze over 2 of 4 kommen.
- Strooi er achtereenvolgens de chilipeper, lente-ui en koriander over.
- Verdeel ook de sojasaus en sesamolie over de kommen.
- Verhit de arachideolie in een pannetje tot kokendheet. Schenk deze hete olie over de tofu (als het goed is hoor je het flink sissen in de kommen.)
Serveer direct, met eetstokjes.
Recept uit de NRC van Janneke Vreugdenhil
2 opmerkingen:
Nou dat is wel een heel makkelijk recept, zeg ! En als je zegt dat de tofu lekker smaakt, dan ga ik het beslist ook een keer maken. Is het niet erg vet met zoveel olie ?
Probeer jij maar eens het vet met stokjes op te eten! Dat blijft gewoon achter in het kommetje.
Een reactie posten