maandag 20 februari 2012

Indonesische sperziebonen

Sambal goreng buncis
Ingrediënten:
500 gr sperziebonen
 1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 stengel sereh
2 - 3 el arachideolie
2 tl sambal oelek
 2 tl trassi bakar
2 tl tomatenpuree
1 salamblad
 2 dl santen asli (het dikste deel van de inhoud van een blik kokosmelk)*


Sambal-ui-salamblad-trassi bakar-knoflook-laos-citroengras


Bereiding:
  1. Haal de sperziebonen af, was ze en snijd ze in de lengte doormidden. Blancheer ze enkele minuten in kokend water.
  2. Pel de ui en de knoflook en schil de laos; snijd alles ragfijn.
  3. Knip het bovenste deel van de sereh, kneus en knoop de stengel.
  4. Verhit een wadjan op hoog vuur en doe de olie erin. Draai het vuur iets lager en fruit ui en knoflook 5 minuten, voeg laos, sereh, sambal en trassi toe en fruit nog 5 minuten.
  5. Bak de tomatenpuree met de boemboe mee, voeg de sperziebonen, het salamblad, de santen en zout naar smaak toe en laat de boontjes in circa 10 minuten gaar stoven.
* bijv. de kokosmelk van Lidl

Geen opmerkingen: