vrijdag 17 februari 2012

Gebakken garnalen uit Tanger:
Ingrediënten
500 gr gepelde middelgrote grote garnalen (24 tot 36), schoongemaakt 
1/2 theelepel komijnzaad, bij voorkeur Marokkaanse 
4 teentjes knoflook 
1/2 theelepel grof zeezout 
3/4 theelepel piment d'Espelette of andere licht hete rode peper 
1 papiertje Spigol, opgelost in 1 el water (of echte saffraan)
2 cups tomaten uit blik, of verse
1/3 cup extra vierge olijfolie 
2 eetlepels gehakte bladpeterselie 
1 1/2 eetlepels gehakte korianderBereiding:
  1. Spoel de garnalen af en droog ze met keukenpapier. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen.
  2. Plet de komijnzaad, knoflook en grof zout tot een pasta in een vijzel. Voeg de Piment d'Espelette en de  opgeloste Spigol en roer tot een gladde massa.
  3. Doe de tomaten, knoflook-kruidenmengsel, en olijfolie in een grote koekenpan, zet op hoog vuur, en bak enkele minuten om de smaak te ontwikkelen. Voeg de garnalen toe en bak al roerend, ongeveer 4 minuten. Bestrooi met de kruiden. 
 Recept uit The Food of Morocco van Paula Wolfert:

'Casa Pepe was een leuk, bescheiden cafe-restaurant in het kleine Atlantische stad Asilah, een half uur rijden ten westen van Tanger. In het seizoen was de specialiteit  heerlijke angulas, kleine paling bereid in peperige olijfolie.
Buiten het seizoen, diende Pepe een Andalusische beïnvloede garnalen schotel op, pil pil, die al snel zeer populair werd langs de kust. Hele gepelde garnalen snel gebakken in een tomatensaus doordrenkt met rode peper, komijn , koriander en peterselie. Pepe gebruikt de Marokkaanse fefla Hamra Harra, een licht hete rode peper. Ik gebruik de robuuste Baskische Piment d'Espelette als vervanging.Pil Pil is geweldig met rijst of plakjes van zachte Marokkaanse brood.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten