zondag 15 juli 2012

Avocado's kopen


Als 'foodblogger' - ach als een tijdschrift tegenwoordig 'een boekje' heet, een poster 'een schilderij' is en iemand met een cursus creatief schrijven zich een auteur noemt, noem ik me voor één keertje een foodblogger - volg ik veel sites van andere bloggers. Daar kwam ik op de steeltjestest voor avocado's. Ik mocht de test op de markt ruimhartig uitproberen bij een aanbieding van 3 avocado's voor 1 Euro, en inderdaad het klopt! Er zat trouwens op maar een goede avocado bij.
 
Breek het steeltje van de avocado af.
De steelaanzet moet licht zijn.


Dat ziet hij er zó uit.
Is de steelaanzet donker

dan ziet hij ervan binnen zo uit.

   
Tips om avocado's vlugger te laten rijpen:

Bloem
Gek misschien, maar als je een avocado in een diepe kom legt en helemaal bedekt met bloem (gewone normale bloem), dan is -ie binnen een paar uur tot een dag rijp.
Fruitschaal
Leg de avocado in een fruitschaal met allerlei fruitsoorten, zoals appels, bananen, kiwi’s, et cetera. Dit versnelt het rijpingsproces. Tomaten helpen ook!
Bananen
Stop de avocado met een (rijpe) banaan in een plastic zak. Dichtknopen en binnen no-time is je avocado eetklaar.
Magnetron
Ben je echt desperate, prik dan met een mes wat gaatjes in de schil van de avocado en doe hem 30 seconden op medium hitte in de magnetron. Het kan de smaak wat verzwakken, dus alleen doen als je echt in avocado-nood bent!


.

2 opmerkingen:

  1. Vergeet die magnetron maar, dat heb ik geprobeerd. Ik had een onrijpe avocado en de magnetron ingescahakeld. Het werd helemaal niets. De enige goede oplossing is de avocado's op tijd kopen en ze laten rijpen op de fruitschaal en daarna de koelkast in, ofwel wat ze hier in Frankrijk hebben, gegarandeerd rijpe avocado's kopen.
    Ik heb toevallig deze week guacamole gemaakt en dus de fruitschaal methode toegepast. Prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die van de markt waren een soort Hass avocado's,dat zijn gegarandeerd rijpe avocado's. Ik heb trouwens wel eens een ander merk met dezelfde belofte gekocht, maar die waren nog hard. Op de TV bij keuringsdienst van waarden zeiden ze bij de inpakkerij: we plakken er de sticker op die de afnemer vraagt.

    BeantwoordenVerwijderen