Lunch voor 1 persoon.
Ingrediënten:
1 kropje little gem
1 ei
1 kleine, rijpe (Hass)avocado of een halve
een stukje Parmezaanse kaas
eventueel extra: 1 oude (zuurdesem) boterham, zonder korst in dobbelstenen gesneden
Dressing:
Dressing:
2 eetlepels extra vergine olijfolie
½ eetlepel wittewijnazijn of citroensap
een mespuntje dijonmosterd
een paar druppels vloeibare honing
een paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
zout en peper
zout en peper
Bereiding:
- Haal de slablaadjes los, was en droog ze. Klop een dressing van azijn of citroensap, mosterd, honing, 2 eetlepels olijfolie, bieslook, peper en zout.
- Bak de blokjes brood op middelhoog vuur krokant in 1 eetlepel olijfolie en bestrooi heel lichtjes met zout.
- Kook of pocheer het ei zacht op de manier die je gewend bent.
- Schil de avocado, snijd hem in kwarten en verwijder de pit.
- Leg de slablaadjes en avocadoparten in een diep bord en schenk er de dressing over.
- Vlij het eitje in het midden, prik het lek met de punt van een mesje en leg er de croutons omheen.
- Schaaf er met een dunschiller schilfers Parmezaan over.
Van Janneke Vreugdenhil uit de NRC.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten