maandag 2 juli 2012

Paprika's uit de oven



Paprika's uit de oven

Ingrediënten:
1 groene paprika
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 citroen
olijfolie
peterselie
zout
versgemalen peper


Bereiding Peperoni al forno:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  1. Snij de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten, leg ze met de snijkant op aluminiumfolie en bak ze circa 20 minuten in de oven tot het vel zwart wordt. Laat de paprika’s afgedekt afkoelen, ontvel ze en snijd ze daarna in reepjes.
  2. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer de citroen. Meng de paprika’s met de knoflook, het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie. Pluk en hak de peterselie. Breng de paprika’s op smaak met peterselie, zout en peper.

Gegeten met een kalfsoester in groenepeper-mosterd-roomsaus.

Gebaseerd op een recept van Giovanni Caminita van 24Kitchen

Geen opmerkingen: