Ingrediënten voor 6 personen:
2 kg asperges
1 kg garnalenstaarten
filodeeg
Voor de vinaigrette:
1 ei
5 cl olijfolie
3 cl milde azijn
1 el mosterd
1/2 gehakte ui
klein bosje bieslook
Garnering:
stukje tomaat
Bereiding:
- Asperges koken. (Ik had hier mijn diepvriesasperges voor gebruikt)
- Kook het ei hard en hak het wit en het geel afzonderlijk fijn.
- Meng voor de vinaigrette de overige ingrediënten met een garde en voeg vervolgens het gehakte ei toe.
- Pel de garnalen. Snij vierkantjes van dubbel filodeeg, leg er 2 garnalen op, vouw driehoekjes van het deeg en rol ze vervolgens als een sigaar op. Zet ze vast met een prikker.
- Bak ze in een friteuse of wok.
- Schik de asperges op het bord, leg er de krokante garnalenpakketjes op en drapeer er de vinaigrette rondom heen.
Uit het Franse Lidl blaadje van afgelopen zomer.
1 opmerking:
Wel een recept van de 2 Michelin sterren kok François Paul
Een reactie posten