zaterdag 29 september 2012

Roergebakken Chinese kool

Roergebakken Chinese kool en vis met gember in sojasaus
Een snel bijgerecht bij de Chinese maaltijd.

Ingrediënten:
300 gr Chinese kool
1 vleestomaat
olie
suiker
zout

Voorbereiding:
  1. Snijd de kool in reepjes van 1,5 cm. Was en laat uitlekken.
  2. Dompel de tomaat in kokend water. Haal het velletje eraf en snijd de tomaat in stukjes.
  3. Maak een sausje van 3 el water, 2 tl suiker en 1 tl zout.

Bereiding:
  1. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 2 el olie. 
  2. Roerbak de tomaat 6 tellen, roerbak de kool 1 minuut.
  3. Giet het sausje erbij en meng alles al scheppend door elkaar.
Gegeten met vis in gember en sojasaus.

Uit: Het Chinese kookboek deel 1

1 opmerking:

Clementine zei

Ik vind de recepten uit die kookboekjes altijd prima. Ik ga er weer eens in duiken.