dinsdag 11 september 2012

Mosselsoep met paddenstoelen Alliance Menu



Het komt vrijwel nooit voor dat ik mosselen overhoud. Maar als ik ze overhoud, maak ik er de volgende dag altijd deze heerlijke en mooie soep van.

Ingrediënten voor 4 pers.:
1 1/2 kilo mosselen, gekookt met mosselgroenten: peterseliestelen, ui, bleekselderij en een glaasje witte wijn.
24 kleine, liefst gele paddenstoelen zoals boutons d'or of mini oesterzwammen.
1/2 komkommer
visbouillon (eventueel)
1/4 ltr creme fraîche
1 plukje saffraandraadjes, of anders een papiertje gele kleurstof
zout en vers gemalen peper

Bereiding:
  1. Giet de inhoud van de mosselpan in een vergiet en vang het kookvocht op in een pan.
  2. Haal de afgekoelde gekookte mosselen uit de schelpen en houd ze apart.
  3. Maak de paddenstoelen schoon, laat de kleine exemplaren heel en snij de grotere in stukken.
  4. Steek met een parisienneboortje 4 el kleine balletjes - niet groter dan doperwten - uit de komkommer.
  5. Giet het mosselkookvocht door een met vochtige doek beklede zeef; er is 4 dl nodig. Voeg zonodig visbouillon toe.
  6. Voeg de crème fraîche en de saffraandraadjes toe en breng het geheel op een laag vuur aan de kook. Laat de soep zachtjes trekken tot hij mooi geel is en giet hem dan door een fijne zeef over in een schone pan.
  7. Voeg de mosselen, de paddenstoelen en de komkommerballetjes toe, controleer op smaak en laat de soep nog 1-2 minuten goed doorverwarmen.

1 opmerking: