maandag 17 september 2012

Stokvis met chorizopanade en gebakken ei


Ingrediënten voor 2 pers:
1 stuk stok- of klipvis (bacalao), liefst het middengedeelte
30 gr milde chorizo
Paneermeel of panko
3 eieren
een beetje meel
olijfolie

Voorbereiding:
De gedroogde vis 36 uur in water weken, regelmatig het water verversen.

Bereiding:
  1. Meng de fijngesneden chorizo met het paneermeel of de panko en de peterselie. Dit gaat het beste met de vingers.
  2. De vis ca.30 minuten koken en de eventuele graten en het vel verwijderen.
  3. De vis met keukenpapier drogen,
  4. in het losgeklopte ei dopen,
  5. bedekken met het paneermengsel.
  6. Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak de stukken vis op zacht vuur (de chorizo mag niet verbranden).
  7. Bak de eieren.
  8. Schik een ei op de gebakken vis en serveer met gemengde sla en cherrytomaatjes en eventueel knoflookmayonaise.

 Recept gebaseerd op Fureur des vivres.

Geen opmerkingen: