Ingrediënten voor 2 pers:
1 stuk stok- of klipvis (bacalao), liefst het middengedeelte
30 gr milde chorizo
Paneermeel of panko
3 eieren
een beetje meel
olijfolie
Voorbereiding:
De gedroogde vis 36 uur in water weken, regelmatig het water verversen.
Bereiding:
- Meng de fijngesneden chorizo met het paneermeel of de panko en de peterselie. Dit gaat het beste met de vingers.
- De vis ca.30 minuten koken en de eventuele graten en het vel verwijderen.
- De vis met keukenpapier drogen,
- in het losgeklopte ei dopen,
- bedekken met het paneermengsel.
- Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak de stukken vis op zacht vuur (de chorizo mag niet verbranden).
- Bak de eieren.
- Schik een ei op de gebakken vis en serveer met gemengde sla en cherrytomaatjes en eventueel knoflookmayonaise.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten