zondag 7 oktober 2012

Snijbonen uit de oven



In deze tijden van bezuiniging kunnen wij nog wat opsteken van de Italianen in de arte di arrangersi - de kunst om zichzelf te redden. Ideaal zou natuurlijk een eigen tuin met fruit, groenten en kruiden zijn, maar zolang als ik die niet heb, red ik me me de groenten uit Lidl en recepten uit de Cucina povere, de Italiaanse armeluiskeuken, want wat is die lekker.


Ingrediënten:
500 gr snijbonen
70 gr paneermeel*
40 gr zwarte olijven, ontpit
2 el geraspte parmezaan
450 gr saustomaten (of een blik)
knoflook
extravergine olijfolie
zout
Materiaal: ronde taartvorm van 20 à 23 cm.


Bereiding:
  1. Punt de snijbonen en kook ze 6-7 minuten
  2. Meng het paneermeel met de parmezaan, de fijngehakte olijven en een snufje zout.
  3. Snij de tomaten en een halve knoflookteen in plakjes. Doe de tomaten in een pan met de knoflook, 4 el olijfolie, 200 ml water en zout. Doe een deksel op de pan en kook de tomaten ca. 10 minuten op middelmatig vuur. Zeef de tomatensaus.
  4. Verwarm de oven voor op 190˚C
  5. Vet de taartvorm in met olie en vul hem met 3 lagen snijbonen. Leg de lagen gekruist over elkaar heen en breng elke laag op smaak met paneermeel en olie.
  6. Bak de snijbonen 12-14 minuten in de oven en serveer met de tomatensaus.

* Ik heb hiervoor 2 sneetjes geroosterd en fijngewreven koolhydraatarm brood voor gebruikt.

Pasticcio di piattoni verdi uit La Cucina Italiana


1 opmerking:

Clementine zei

Oh ja wat zijn die italianen toch ingenieus ! Vooral met hun paneermeel. Voor een armeluis gerecht zonder parmezaanse kaas wordt vaak paneermeel aangewend. Ik heb op mijn "to do" lijst een heerlijk Siciliaans recept met paneermeel. Dat moet ik echt binnenkort klaarmaken. Het water loopt me in de mond als ik het recept lees. Binnenkort in dit theater : (http://theblogdeclementine.blogspot.fr/