dinsdag 12 februari 2013

Indonesische spinaziesoep Sop bajem



Zoals zo vaak, had ik weer restjes over van de Indonesische maaltijd van de afgelopen dag. Daar maak je dus nasi van. Als vooraf deze Indonesische spinaziesoep gemaakt voor een extra vitamine-boost.

Ingrediënten
1 rode lombok
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ theelepel trassi
¾ liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 schijfje gemberwortel of ½ theelepel djahe
1 schijfje kentjoer of ½ theelepel kentjoerpoeder (eventueel)
2 vastkokende aardappelen, in blokjes
400 g panklare spinazie, grof gehakt
2 eieren, hardgekookt

Bereiding:
  1. Snijd de lombok overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en trassi 3 minuten. 
  3. Schenk de bouillon erbij en voeg de lombok, gember, kentjoer (eventueel) en aardappelblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes 15 minuten koken.
  4. Roer de spinazie door de soep en laat de soep zachtjes nog 10 minuten koken. Pureer desgewenst. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  5. Verwijder de gember en kentjoer en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer de soep met het ei.


Recept uit Kook ook - Indonesisch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen