maandag 18 februari 2013

Thaise salade van Jamie


Een maaltijdsalde gemaakt van deze crunchy Thai salad van Jamie Oliver met gemarineerde zalm van een recept van restaurant Tveir Fiskar in Reykjavik.

Ingrediënten dressing:

3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1/2 teentje knoflook, fijn, gesneden
1 eetlepel sojasaus
Snuf bruine suiker
1 eetlepel gember, geschild en, fijn, fijngehakt
4 el verse limoensap
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijn gesneden
1 grote handvol verse koriander, en, basilicum, fijngehakt

Voor de de salade:
mie
taugé
fijn gesneden groene en rode peper
jonge spinazie
fijn gesneden rode of groene chili zonder zaad
rucola
gesneden lente-ui
geschilde zonder zaadjes gesneden komkommer
fijn gesneden Chinese en savooikool
hele sugar snaps
munt
basilicum
koriander
licht geroosterd cashewnoten of sesamzaadjes, voor de garnering

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet over de gemengde groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen