maandag 11 februari 2013

Semoor kip of varkensvlees


Op de cursus Indonesisch koken leerden wij semoor kip te maken. Mijn fototoestel had het toen net begeven, dus kon ik jammer genoeg geen foto's maken. Ik heb nu hetzelfde recept thuis gemaakt, maar met varkensvlees. Was ook heel lekker.

Ingrediënten:
300-350 gr kippendij of varkensvlees
1 teentje knoflook
1/2 cm gember
1 ui, gesneden
4 el ketjap (ABC kecap manis)
1/2 kopje water
1/2 el sambal oeloek
1 maggiblokje
1 tomaat in stukken
1 el suiker
halve à 1 tl asam (keukentamarinde) of druppeltje citroensap

Bereiding:
Knoflook samen met de gember vijzelen, deze fruiten, het vlees erin, daarna de overige ingrediënten met half kopje water, laten sudderen tot het vlees heel zacht is. Maak op smaak met asam.

Esmé legt het gerecht uit en daarna gaan we zelf aan de slag.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen