vrijdag 15 februari 2013

Varkenshaasje met chutney en ontbijtspek


Een beetje van mijn zus en een beetje van mijzelf. Van mijn zus de eigengemaakte kweeperenchutney en een potje speciaal zout uit de Roussillon met thijm, rozemarijn, basilicum en peper. Maar het kan natuurlijk met elke andere vruchtenchutney.

Ingrediënten:
Varkenshaasje 
Chutney, bijvoorbeeld vijgenchutney
Rozemarijn
100 à 150 gr ontbijtspek
peper

Bereiding:
Snij het varkenshaasje in en vul de opening met ongeveer 4 el chutney. Bestrooi met de rozemarijn en peper.
Leg de plakjes ontbijtspek op het werkvlak naast elkaar, zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.
Leg het varkenshaasje erop en vouw het spek over het vlees.
Leg het vlees in een ingevette schaal en laat in voorverwarmde oven op 180 gr in ca. 30 minuten gaar en het spek knapperig worden.

Recept uit papilles et pupilles

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen