maandag 25 maart 2013

Ei met kikkererwten, chorizo en tomaten




Dit Portugese recept heb ik voor 1 persoon gemaakt in een individueel schaaltje. De helft van een klein blikje Bonduel kikkererwten van 150 ml was voldoende.

Ingrediënten voor 4-6 personen
 250 g uien, in dunne plakjes gesneden
30 ml olijfolie
300 g magere chouriço (Portugese worst) of anders Spaanse chorizo dulce, in dunne plakjes
250 g wortelen, in blokjes gesneden
1 blik tomaten in stukjes - 400 g
1 blik kikkererwten - 800 g
Zout
1 snufje gedroogde Spaanse gemalen peper 
6 eieren

Bereiding
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en afvoer. Verwarm de oven voor op 180 º C.
  1. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de gesneden uien en chorizo toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 5-6 minuten.
  2. Voeg de in blokjes gesneden wortelen en in blokjes gesneden tomaten met hun sap. Zet het vuur lager en dek af. Sudderen op een laag vuur gedurende 10-15 minuten, af en toe roeren.
  3. Voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met een beetje zout en gemalen peper. Meng goed en haal van het vuur.
  4. Breng het mengsel in een ovenschaal. Maak met de onderkant van een lepel 6 holtes en breek een ei in elke holte. Zet in 30 minuten in de oven.
Haal uit de oven en serveer met stokbrood.

Recept van TascadaElvira

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen