dinsdag 12 maart 2013

Omelet met bonen en spinazie van Claudia Roden

Omelet met bonen, spinazie en kaas van Claudia Roden

Lekker, ammoniak.
Longarts Pauline Dekker zei gisteren in DWDD dat tabaksproducenten ammoniak bij de tabaksplant in de grond stoppen waardoor de nicotine in gasvorm naar het brein gaat en er sneller een Pavlov verslavingseffect optreedt. Death by design noemde zij het. Dezelfde tabaksmensen zitten nu in de top van de Amerikaanse voedselindustrie en gebruiken beproefde technieken om ons aan hun design voedsel verslaafd te maken,  staat te lezen in Salt Sugar Fat: how the Food Giants Hooked Us van Michael Moss. 

'Toe nou liefje, ik zeg toch: niet snuiven, maar opeten die gestampte muisjes'.

Een lekkere omelet, of liever frittata (hij hoeft niet omgekeerd te worden) zonder bijwerkingen voor de  No Meat Monday.

Ingrediënten:
250 gram verse spinazie
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels tomatenpuree
3 eieren
1 blik flageolets of cannellinibonen van 425 gram, uitgelekt gewicht 250 gr
65 gram gruyèrekaas
versgemalen peper
zout.

Bereiding:
Neem een koekenpan met een bodem van 18 cm diam., die ook in de oven kan.
  1. Doe de gewassen spinazie in de pan, sluit deze en laat de spinazie zachtjes slinken in aanhangend water. Giet af en druk het water er goed uit in een vergiet. Snij de spinazie in repen.
  2. Veeg de koekenpan schoon en bak de ui in 1 eetlepel olijfolie goudgeel, roer dan de tomatenpuree erdoor.
  3. Klop de eieren los in een kom. Doe hierbij de spinazie, uien, gruyère en de afgespoelde en uitgelekte bonen. Maak op smaak met versgemalen peper en ietsje zout. Schep het geheel goed door.
  4. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en schenk het mengsel er in. Laat dit bij lage temperatuur 8 à 10 minuten met deksel bakken, tot de eieren aan de onderkant gestold zijn. 
  5. Zet de pan vervolgens even onder de grill om de bovenkant te ‘drogen’
      Recept uit Tamarinde & Saffraan van Claudia Roden


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen