dinsdag 19 maart 2013

Spaanse stokvis met eieren


Vandaag geen No Meat Monday, maar iets wat in de buurt komt, een typisch vasteneten uit Spanje. De stokvis kocht ik bij AH, afdeling Amerikaanse specialiteiten.

Ingrediënten:
Stokvis, 24 uur geweekt en 3 x water ververst
1 ei per persoon
Geklopt ei voor het paneren
Meel
Paneermeel
Knoflook uit de knijper
Pimentón (Spaans paprikapoeder)*
Olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de eieren hard, snijd ze door de lengte en haal ze door de meel en daarna door de paneermeel.
  2. Snij de stokvis in moten, haal ze door de meel en daarna door het losgeklopt ei.
  3. Bak de stokvis in een ruime koekenpan in een flinke laag olijfolie op matig vuur.
  4. Haal van het vuur af en roer een eetlepel pimentón en de knoflook door de olijfolie.
  5. Zet de pan weer op het vuur. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, schud af en toe met de pan.
  6. Leg de eieren ernaast, dooier naar onder en lepel er wat van de olie over.
  7. Lepel ook wat olie over de stokvis en maak het bord op 'como Dios manda' oftewel zoals het hoort.
* o.a. te koop bij Dille en Kamille


1 opmerking: