woensdag 6 maart 2013

Jamie's 15 minuten goulash met varkenshaasje


Het viel niet tegen, in tegendeel. Het gerecht zit knap in elkaar. De gerookte paprika is hierin onontbeerlijk, de appel brengt de tomatensaus in balans en de balsamico geeft het extra diepte.

Ingrediënten:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 venkelknol
1 appel
1 wortel
1 rode ui
gerookt paprikapoeder*
4 tenen knoflook
passata, 600 ml
4 à 5 laurierblaadjes
balsamicoazijn
rucola
citroen
yoghurt
1 varkenshaasje
gemalen koriander
Parboiled rijst, zoals Uncle Ben's
Peper en zout
Olijfolie



Leg alle ingrediënten klaar, zet de keukenmachine op het aanrecht met grove rasp, waterkoker met kokend water, knoflookknijper, een grote koekenpan op het vuur, een pan met bodem water voor de rijst op het vuur en een grillplan. Schenk jezelf een glas wijn in want vanaf nu gaan de 15 minuten in.

Bereiding:
  1. Doe 1 beker rijst in de pan en giet er 2 bekers heet water uit de waterkoker bij. Deksel op de pan en 10 minuten zachtjes laten koken.
  2. Verwijder het binnenwerk van de paprika's, het velletje van de ui, bewaar het groen van de venkel en doe in de keukenmachine de paprika's, ui, venkel, wortel en appel met klokhuis en al.
  3. Giet wat olijfolie in de hete koekenpan en leeg de inhoud van de keukenmachine erboven.
  4. Roerbak, voeg zout, peper en 2 à 3 koffielepels gerookte paprika toe.
  5. Voeg 4 ongepelde knoflooktenen uit de knijper toe.
  6. Leg de varkenshaasjes op een plank, snijd ze door de helft, daarna elke helft weer door de helft en dan nogmaals. Strooi er peper, zout, gemalen koriander over. Druk ze met de vuist wat platter, giet er een sliertje olijfolie over en meng goed met de kruiden.
  7. Gril ze in de hete grillpan, 2 à 3 minuten per kant.
  8. Ga verder met de groenten in de koekenpan: meng er 2 à 3 el balsamicoazijn door en de passata.
  9. Meng 3/4 van een zakje de rucola aangemaakt met citroensap en zout en meng door de groenten. Klaar.
  10. Leg de groenten op een bord, daarop de plakjes vlees, hier en daar een kloddertje yoghurt en bestrooi met het venkelgroen. Dien op, met de rijst, bestrooid met paprikapoeder. Of brood of aardappelpuree.
Natuurlijk ook vegetarisch te maken.

* Gerookte paprika is o.a. te koop bij Dille en Kamille en Oil & Vineger. En in Hongarije en Spanje.




3 opmerkingen:

  1. Alleen al het recept lezen en ik kwijl. Dit moet ik beslist ook maken wanneer ik terug ben uit Parijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie het nu pas. Word jij net zoals Jamie Oliver gesponsord door Uncle Ben's ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij de gemiddelde toko vind je ook gerookt paprikapoeder

    BeantwoordenVerwijderen