donderdag 18 juli 2013

Gestoomde vis uit Kanton


Het ziet er niet zo aantrekkelijk uit op de foto, maar het is echt lekker. En makkelijk te maken.
Het recept komt van de onvolprezen site Aziatische-ingrediënten.nl

Ingrediënten:
Hele vis, of makkelijker visfilets (dorade, zeebaars, wat je maar wilt, ik nam hier scholfilets)
gemberwortel
zout
suiker
lente-ui
olie
Lichte sojasaus of seafood sojasaus van Lee Kum Kee


Ik maakte het in een stoommandje in de wok.


Bereiding:
Men neme:
2 visfilets 
3 cm verse gemberwortel in dunne reepjes (julienne)
Leg de vis op 2 borden, of anders 1 groot bord die in je stoompan/-mand/-oven past.
Verdeel de julienne van gember over de twee vissen.
Stoom de vis, afhankelijk van de grootte en dikte gaar. Zo’n 6-8 minuten.
Haal de bordjes uit de stomer, check of de vis gaar is, anders zet je ze terug.
Ik giet het stoomvocht op de bordjes meestal weg.

(voor de volgende stappen zet je beter alles op volgorde klaar)
Bestrooi de gestoomde vis nu met:
1 snufje zout
1 snufje suiker
Beleg de vis met:
1 handje julienne gesneden lente-ui
Verhit in een pannetje tot rookpunt:
2 eetlepels olie (bijv arachide olie, nooit olijfolie)
En giet voorzichtig de gloeiendhete olie over de vis.
Het is de bedoeling dat de lente-ui begint te sissen.
Giet tot slot over elke filet:
1 el Chinese lichte sojasaus of 1 el Japanse sojasaus of nog beter 1 el seafood sojasaus  (speciaal voor dit gerecht bedoeld!) (zolang het maar geen ketjap manis of donkere sojasaus is)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen