zondag 14 juli 2013

Little gem of mini romanasla met blauwe kaas vinaigrette


Het zit een beetje tussen de Amerikaanse Caesar salad en de Wedge salad in. Lekker en makkelijk te maken.

Ingrediënten:
1/2 cup* extra vergine olijfolie
3 eetlepels witte balsamico azijn
1 1/2 theelepel ansjovispasta
1 teentje knoflook, geperst
1 cup verkruimelde blauwe kaas, bijv. Gorgonzola (ruim 100 gram)
2 harten van een mini romaine sla of little gem, door de lengte gehalveerd
1/2 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden

Bereiding:
  1. Meng de eerste 4 ingrediënten in een middelgrote kom.
  2. Klop de kaas erdoor, maar maak de kaas niet helemaal fijn.. Breng op smaak met zout en royale hoeveelheid gekneusde peper.
  3. Leg de slaparten op de borden. Besprenkel 1/4 cup dressing over het midden van elk.
  4. Top met ui.
  5. Serveer met de rest van de dressing apart in een kannetje. (De dressing aan de royale (Amerikaanse) kant).


* Een cup is een cappuccinokop = 230 ml

Recept uit Bon appétit test kitchen

Geen opmerkingen: