maandag 15 juli 2013

Watermeloensalade



Watermeloensalade

Hoi Hoi het is zomers warm vandaag. Gelijk de associatie met gegrilde sardientjes en koude watermeloen.
Een variatie op de geijkte watermeloensalade: de watermeloen pizza. Leuk om te zien en lekker.

Ingrediënten:
pitloze watermeloen
Olijfolie
Balsamico-azijn
peper en zout

Voor de topping  bijvoorbeeld:
Rucola, aangemaakt met olie en azijn
Rode ui in heel dunne ringen
Verse tuinkruiden: peterselie, balsicum, munt, oregano
stukjes komkommer
zwarte bessen
Geitenkaas, feta of mozzarella
eventueel geroosterde nootjes

Watermeloen 'pizza'


Bereiding:
  1. Snij de watermeloen in schijven. Verwijder de schil. Zet de schijven een kwartiertje in de diepvries.
  2. Besprenkel de schijven met olijfolie, oude balsamico-azijn en zout.
  3. Beleg de 'watermeloenbodems' met de aangemaakte rucola, daarop de ui. Strooi er de tuinkruiden over.
  4. Verdeel als laatste de verkruimelde kaas erover en sprenkel er eventueel nog wat goede olijfolie over.
Salade op bodem van watermeloen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen