woensdag 31 juli 2013

Vis zoals op Hawaii



Bij Lidl vind je regelmatig producten die je nergens anders vindt. Ik kocht daar Mahi Mahi vis, vertaald als Dorade Coryphène en Goudmakreel. Lijngevangen in de wateren van Hawaii. Daar hoort een Hawaiiaanse bereiding bij. 


Ingrediënten voor 8 pers.
3/4 kop  teriyaki saus
2 eetlepels sherry of ananassap
2 teentjes knoflook
8 mahi mahi filets 
TROPICAL FRUIT SALSA:
1 middelgrote mango, geschild en in blokjes
1 kop geschilde papaya in blokjes
3/4 kop gehakte groene peper
1/2 kopje blokjes verse ananas
1/2 middelgrote rode ui, fijngesneden
1/4 kop gehakte verse koriander
1/4 kop fijngesneden verse munt
1 eetlepel  jalapeno peper in blokjes gesneden
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel gemalen rode peper vlokken

  


Bereiding:
  1. Meng in een grote hersluitbare plastic zak de teriyaki saus, sherry of ananassap en de knoflook, voeg de mahi mahi toe. Marineer 30 minuten in de koelkast
  2. Meng ondertussen in een grote kom de salsa ingrediënten. Dek af en zet in de ijskast. Laat de salsa uitlekken. 
  3. Grill de mahi mahi op middelhoog vuur of zet ze onder de ovengrill op 10 cm afstand en grill ze 4-5 minuten aan elke kant. 
  4. Serveer met de salsa. 

Was lekker.

Van de site Taste of home.

Geen opmerkingen: